Business to business

logo NL circulair

Nederland circulair! stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Circulairondernemen.nl is de online community van het programma. Naast de online community organiseert Nederland Circulair! ook praktische activiteiten en worden ondernemers dmv handige tools circulair op weg geholpen.

De Groene Zaak is trotse partner in de coalitie van partijen die Nederland Circulair! vormen. Wij zetten ons binnen Nederland Circulair! vooral in voor de lobby rondom circulaire economie, het verzamelen van best practices, en het organiseren van bijeenkomsten voor ondernemers. Binnen het programma is er voor ondernemers nog veel meer te ontdekken:

CIRCO – creating circular business through design
CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. CIRCO stimuleert bedrijven en ontwerpers samen te werken aan concrete opdrachten. Het draait in CIRCO niet alleen om het productieproces, maar ook de relaties met de consument en het circulair maken van de keten. CIRCO biedt met Circular Design Classes eendaagse workshops voor ontwerpers en met Circular Business Design Tracks een workshop-traject voor bedrijven en ontwerpers. Studenten kunnen kennis maken met de circulaire economie in de Circular Design Challenge. Check de Circular Design Cases voor inspirerende voorbeelden van circulair design.

CE BOOSTer – helpt startups in alle fasen te groeien
De CE Booster is een uniek landelijk programma dat startups die bijdragen aan de circulaire economie ondersteunt in het opschalen. Het programma biedt startups de nodige kennis, tools en expertise om impact te maximaliseren en verbindt startups aan een uniek landelijk netwerk. Lees op www.cebooster.com meer over dit programma.

CE Keten innovatieprogramma’s
In 2016 zijn drie keten innovatieprogramma’s gestart: “Zorgeloos Afval”, “Klimaat voor Verandering” en “Leiding op Circulariteit” over circulariteit binnen de volgende sectoren respectievelijk: zorg, klimaatinstallaties en ondergrondse infrastructuur. Voornaamste reden voor deze keus is het transitiepotentieel van deze ketens. Vind hier meer informatie.

Nederland circulair! wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en uitgevoerd door De Groene Zaak, Het Groene BreinMVO NederlandCircle EconomyClickNL DesignSustainable Finance Lab en RVO.nl.