Bekendmaking Circulaire Icoonprojecten

17 november 2015 2:30 pm - 6:00 pm
Location Van Nelle Fabriek

Inzenden icoonprojecten
Het Programma Nederland Circulair zocht de afgelopen maanden Circulaire Icoonprojecten: innovatieve projecten die tot de verbeelding spreken en laten zien of tastbaar maken wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Dit biedt een prachtige kans om je visie op circulair ondernemen een podium te geven.

De Circulaire Icoonprojecten worden in de aanloop naar en tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016 uitgebreid in de schijnwerpers gezet wanneer de circulaire ambities van Nederland aan bod komen. De partners van de RACE-coalitie (Nederland Circulair), RVO en IenM zetten zich verder in om de Circulaire Icoonprojecten naar een hoger plan te tillen. De precieze benadering zal in overleg met de winnaars worden vastgesteld.

De inschrijving is inmiddels gesloten. Een onafhankelijke jury bestaande uit o.a. Louise Vet en Stef Kranendijk, selecteert uit de inzendingen een shortlist. Uit deze lijst kiezen zij vervolgens de drie beste en meest toonaangevende project waarvan één als winnaar.

Op 17 november 2015 worden de winnaars bekend gemaakt op een landelijk evenement van Nederland Circulair. Meer informatie en de uitnodiging voor het evenement vind je hier!

Programma 17 november

14.30 Inloop

15.00 – 15.15 Opening door Marga Hoek
Directeur De Groene Zaak & Bestuursvoorzitter Het Groene Brein

15.10 – 15.45 Pitch Podium genomineerde icoonprojecten

15.45 – 16.00 Overhandiging RLI advies aan Prins Carlos Bourbon de Parme

16.00 – 16.45 Keynote door Walter Stahel
Zwitserse architect en grondlegger van de circulaire economie. Mede-oprichter van Product-Life instituut in Genève,lid van de club van Rome en onafhankelijke adviseur van de Ellen MacArthur Foundation.

16.45 – 17.00 Prijsuitreiking door Louise Vet
Professor Evolutionaire Ecologie

17.00 Borrel