Business to science

KennisKaart

Een KennisKaart is een handzaam overzicht die alle beschikbare kennis rondom een bepaald duurzaamheidsvraagstuk ontsluit. De KennisKaart is geschikt voor elke organisatie die door de bomen het duurzaamheidsbos niet meer ziet. Rondom veel duurzaamheidsthema’s bestaan vele, soms tegenstrijdige publicaties. KennisKaarten van Het Groene Brein bieden een handzaam overzicht van de meest relevante beschikbare kennis rondom een bepaald duurzaamheidsvraagstuk.

Hoe komt de KennisKaart tot stand?
In samenspraak met de opdrachtgever bepalen we onderzoeksvraag en scope. Denk aan ‘wat is er bekend over de circulaire economie?’ of ‘wat zijn bewezen technieken voor gedragsverandering in organisaties bij duurzame transities?’. HGB vertaalt deze vraag naar een onderzoeksopdracht voor getalenteerde studenten uit ons netwerk. Onder begeleiding van een ervaren projectmanager pluist een student alle publicaties na en destilleert hieruit de kerninzichten. Een panel van wetenschappers geeft feedback op tussen- en eindproduct. Werken met studenten onder begeleiding garandeert kwaliteit tegen overzichtelijke kosten. De output is een digitale, makkelijk te navigeren KennisKaart die kennis rondom een bepaald duurzaamheidsvraagstuk ontsluit.

Voorbeeld
In opdracht van het ministerie van I&M ontwikkelde Het Groene Brein de KennisKaart Circulaire Economie (link). Deze kaart bundelde alle beschikbare rapporten over de circulaire economie in een overzicht voor ondernemers en beleidsmakers.

Partners van De Groene Zaak mogen tegen een gereduceerd tarief een KennisKaart ontwikkelen. Voor meer informatie mail naar .