Aad de Wit Verhuizingen

Elektrisch verhuizen, een groene start voor een nieuw begin

Transport en logistiek zijn nog altijd de meest vervuilende sectoren in Nederland. Dat moet en kan anders, stelt Mondial Aad de Wit Verhuizingen. Het bedrijf introduceerde het innovatieve concept Verhuis Elektrisch, waarmee het een solide en duurzame basis legt voor de toekomst van de organisatie.

Wat laat deze case zien?
– Gebruik van interacterende trends (duurzame klantvraag en technologische vooruitgang) om tot verduurzaming te komen
– Verlengen van de businesscase, lange termijn investering in de vloot
– Transformationeel leiderschap, als eerste in de markt stapt Aad de Wit over op elektrisch

CO2, lawaai en fijnstof zijn de vervelende bijproducten van de transportsector die, met name in de steden, voor veel overlast en vervuiling zorgen. “En dat terwijl er voor een groot deel van de transportsector al schone oplossingen voorhanden zijn”, zegt directeur Carel Kuijper van het verhuisbedrijf. “Gegeven de innovatieve mogelijkheden is een schone transportsector echt mogelijk. En dat proberen we te laten zien.”

Een verhuizing is in de regel een positieve stap, zegt Kuijper. “Een nieuw begin voor een gezin of een organisatie. Dat wil je onderstrepen door de manier waarop de verhuizing gestalte krijgt. Door inzet van ons volledig elektrische wagenpark, kun je – ook als duurzame organisatie – met een gerust hart de verhuiswagen voor laten rijden. De betrekking van je nieuwe pand of woning krijgt een fris, groen randje.”

Wagenpark
Het elektrische wagenpark van Aad de Wit Verhuizingen bestaat inmiddels uit twee verhuiswagens, vier bestelbusjes, een scooter en een brommer; stuk voor stuk honderd procent elektrisch. “Met deze overstap hebben we onze bedrijfsmatige doelstellingen – de zorg voor een uitgekiende en vlekkeloze verhuizing – verbonden aan maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, luchtkwaliteit en geluidsoverlast. We creëren op die manier waarde voor zowel de ecologische als de sociale activa van de economie. Een keuze met alleen maar winnaars.”

De keuze voor een duurzame strategie, krijgt bij het verhuisbedrijf in al zijn haarvaten gestalte, zegt Kuijper. “Niet alleen onze verhuiswagens rijden groen en stil rond, ook onze acquisiteurs en projectleiders gaan volledig elektrisch de weg op. En ook in de keuze voor materiaalgebruik reduceren we onze milieubelasting tot een minimum.”

Hoewel de investering in schone auto’s fors hoger ligt dan die bij de fossiele concurrentie, weet Aad de Wit Verhuizingen zijn keuze voor elektrisch ook vanuit financieel oogpunt te onderbouwen. “Op de lange termijn zijn er financiële voordelen, omdat de levensduur van een vervuilende verhuiswagen beperkt is door milieuwetgeving en vanwege het veel intensievere onderhoud dat de traditionele wagens nodig hebben. Daar krijgt ons elektrisch wagenpark niet mee te maken.” De grootste financiële voordelen ervaart het bedrijf dan ook op het moment dat de concurrentie moet gaan vervangen.

Mondial Aad de Wit moet tot zijn spijt nog enkele ouderwetse dieselauto’s aanhouden voor verhuizingen over lange afstanden. “De actieradius van een elektrische vrachtwagen is nu nog beperkt tot 250 kilometer tegen een oplaadduur van vijf uur. We dagen de markt uit om ook voor deze lange afstanden met een groene oplossing te komen. Ook dan staan wij als eerste in de rij.”