Moofz Sportswear

Tassen van dekzeil, kleding van koffie

Moofz is een nieuw duurzaam sportmerk voor kinderen van 6 tot 16 jaar dat in het najaar van 2014 met tassen, trainingspakken en andere sportieve kleding op de markt komt. De kleding is gemaakt van gerecycled polyester en koffieresten van Starbucks terwijl afgedankt vrachtwagendekzeil werd gebruikt voor de productie van sport bags.

Wat laat deze case zien?
– Sectoroverschrijdende samenwerking: koffie- en kledingbranche
– Integrale visie op duurzaamheid: veilig én groen
– Activeren van de value cycle: eindgebruiker participeert al in ontwerpfase

Bedenker en oprichter van Moofz is creatief ondernemer AnneMarie Adriaans. Toen ze in 2011 op zoek ging naar een leuk nieuw trainingspak voor haar kinderen, viel het aanbod haar zo tegen, dat ze zelf besloot aan de slag te gaan. “Er is behoefte voor een lijn die naadloos aansluit op de beleving van kinderen.”

Adriaans ontwikkelde haar eerste lijn in 2013. “We hebben gekozen voor een volledig duurzame ontwikkeling. Voor de tassen – met extra ruimte voor een (voet)bal – is gebruik gemaakt van afgedankt dekzeil voor vrachtwagens. “Omdat de kinderen de voetbal niet meer vast hoeven houden op de fiets en de tassen worden opgelicht met duurzame LED-verlichting, investeren we ook in de veiligheid van de kids”, zegt Adriaans.

Koffie
De trainingspakkenlijn, die na de zomer van 2014 op de markt komt, is geproduceerd met behulp van gerecycled polyester – afkomstig van gebruikte plastic flessen – en koffieresidu van koffiegigant Starbucks. “De kleding is waterdicht en ademend tegelijk, waardoor je er comfortabel in kunt sporten.” Dat comfort geldt ook de hoodies & pants van Moofz. “Ze zijn gemaakt van heerlijk zachte stof. Lekker voor in huis, goed om in te bewegen.” Adriaans heeft de kleding in samenwerking met een testpanel van kinderen ontwikkeld. “Uiteindelijk zijn zij de eindgebruiker en moeten zij blij zijn met de tassen en de kleding.”

Bij elk verkocht trainingspak geeft Moofz een bal weg aan een kansarm kind. “We werken hiervoor samen met goede doelen die actief zijn in Nederland, Europa en Afrika. Elk kind verdient een eerlijke kans.”