De nominaties voor het circulaire icoonproject 2015 zijn bekend!

De afgelopen weken zijn er maar liefst 51 potentiële circulaire icoonprojecten ingezonden: Innovatieve projecten die tot de verbeelding spreken en illustreren hoe Circulair Nederland er uit zal gaan zien. De deskundige jury, bestaande uit Louise Vet, Tjeerd Meester, Stef Kranendijk en Wouter Hurts, heeft na lang beraad vijf genomineerden aangewezen. De genomineerde projecten hebben allen een grote impact of potentie hiervoor, zijn opschaalbaar, hebben een duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst en laten zien dat ze interdisciplinair samenwerken.

De nominaties zijn:

Black Bear: brengt de circulaire economie naar autobanden
DutchSpirit: Inspire circular workwear
KWS Infra: PlasticRoad
Van Houtum: wc-papier van olifantsgras en drankenkartons
Vitens: Water als bron voor de circulaire economie

De gelukkige genomineerden pitchen op 17 november in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam hun project. Tijdens dit evenement roept de jury één circulaire project uit tot hét icoon van 2015. Het winnende icoonproject verdient hiermee een plek in de schijnwerpers voor en tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap.

U kunt zich hier aanmelden voor de uitreiking op 17 november in de Van Nelle Fabriek. Voor meer informatie over het icoonproject kunt u contact opnemen met Diana de Graaf: 06 – 21 25 19 76, diana.de.graaf@degroenezaak.com.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedIn