Pro-Motor Award

Deze week zijn de vijf genomineerden bekend gemaakt voor de Pro-Motor Award 2016. De Pro-Motor Award is een nieuwe prijs om projecten en ideeën uit de samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven en overheid te belonen.

Marga Hoek is namens De Groene Zaak onderdeel van de jury, die, onder leiding van Siemens-topman Ab van der Touw. “Ideeën die opkomen bij een bevlogen docent, ondernemer of student, blijven toch nog vaak te onzichtbaar en ongrijpbaar,” zegt van der Touw. “Terwijl sommige echt een doorbraak en transitie in zich kunnen dragen. Juist door die ideeën zichtbaar te maken en uit te diepen, zorg je dat een goed idee tot een vernieuwend project of product uit kan groeien.”

Ook Marga Hoek benadrukt het belang van goede contacten tussen beroepsonderwijs, overheid en bedrijfsleven: “Met Het Groene Brein ROOTS smeden we belangrijke banden met het beroepsonderwijs om te zorgen dat een nieuwe generatie over de vaardigheden beschikt die noodzakelijk zijn voor de economie van de toekomst.”

Uit achttien inzendingen zijn vijf projecten genomineerd:

  • Knowledge Mile Community: ‘Applied Research Ecosystem’ van Amsterdam Creative Industries Network;
  • Jet werk-leren programma ‘Samen werken en leren met energie’ van Sustainable Electric Energy Centre of expertise;
  • Project Ekolectric van HighTechCentreDelft;
  • Kartrekker Loek van Seeters, werkzaam bij Automotive Centre of Expertise;
  • De Duurzaamheidsfabriek, vanuit de PPS Verbrandingsmotoren, CIV Energie en CIV Maritiem.

De winnaar van de Pro-Motor Award 2016 wordt op 3 februari 2016 bekend gemaakt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedIn