Het lef hebben om niet stil te zitten

Column van Marloes Tap
Programma Manager De Groene Zaak

Amsterdam, 27 juli 2015

PartnerMarloesTaps van De Groene Zaak zijn duurzame ondernemers, die ervan overtuigd zijn dat op termijn maar één businessmodel houdbaar is, en dat is een duurzaam business model. Uiteraard blinkt elke  partner op een andere wijze uit in duurzaam ondernemerschap, en komen hier voor elke partner ook andere obstakels bij kijken. Waar ik trots op ben, is dat onze partners niet stil zitten. Ze beseffen zich dat ze continue moeten leren en innoveren, om tot de duurzame koplopers te blijven behoren. Zo zie ik veel partners die voorheen met name voorop liepen in hun groene activiteiten, nu ook de sociale component in de kern van hun businessmodel integreren.

Een partner die zichzelf in het bijzonder heeft uitgedaagd het afgelopen jaar is ROCKWOOL. Deze wereldwijde leverancier van innovatieve producten en systemen op basis van steenwol heeft vorig jaar haar eerste CSR-strategie ontwikkeld in samenspraak met haar stakeholders. Een goed begin, maar dit kon beter, verder en sneller, vond met name de ambitieuze Director Public Affairs van ROCKWOOL. Om deze ambities te realiseren hebben we een ‘External Review Committee’ samengesteld, bestaande uit Marga Hoek, Anke van Hal, Karen Maas, Herman Wijffels en prins Carlos de Bourbon de Parme. Een gezaghebbend comité zou je dit dus wel kunnen noemen, met leden die hun sporen in duurzaam ondernemen reeds hebben verdiend. Een comité dat kan putten uit eigen ervaringen en geleerde lessen hoe duurzame doelstellingen op een economisch aantrekkelijke manier gerealiseerd kunnen worden. In een traject van zes maanden met verschillende consultatie rondes, pittige vragen, evaluaties en aanbevelingen hielp dit comité ROCKWOOL haar CSR strategie en rapportage naar een hoger level te tillen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo beoogt het bedrijf verdere stappen te zetten in integrated reporting, en zet ROCKWOOL zich in om sociale aspecten van duurzaamheid in de gehele bouwketen te borgen. Het comité heeft mij persoonlijk ook geïnspireerd, en nieuwe inzichten gegeven in hoe je kritisch naar jezelf (of je bedrijf) kan kijken en de vraag moet stellen: waar kan ik écht impact behalen en verandering teweeg brengen?

Er is lef voor nodig om een dergelijk comité een kijkje in je keuken te geven, en open te staan voor alle ongezouten feedback. Ik hoop dat vele bedrijven hier een voorbeeld aan nemen, en ook het lef (blijven) hebben om niet stil te zitten en zichzelf te blijven uitdagen.

PS: lees hier het CSR rapport van ROCKWOOL, inclusief de beoordeling van het External Review Committee, en kijk hier voor (video) verslag van de presentatie van het rapport, waar het External Review Committee haar feedback tevens deelde

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedIn