Business to business

Nederland Circulair

logo NL circulair

Nederland circulair! stimuleert mensen en organisaties om circulair te ondernemen en innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Circulairondernemen.nl is de online community van het programma. Naast de online community organiseert Nederland Circulair! ook praktische activiteiten en worden ondernemers dmv handige tools circulair op weg geholpen.

De Groene Zaak is trotse partner in de coalitie van partijen die Nederland Circulair! vormen. Wij zetten ons binnen Nederland Circulair! vooral in voor de lobby rondom circulaire economie, het verzamelen van best practices, het organiseren van bijeenkomsten voor ondernemers en bieden ondersteuning op maat.

Best Practices
In 2015-2016 zijn er al 100 best practices van circulaire ondernemers verzamelend en gepubliceerd op www.circulairondernemen.nl. Deze best practices dienen zowel ter profilering van de circulaire ondernemer als ter inspiratie voor startende circulaire ondernemers. In 2017 en 2018 gaan we nogmaals 100 best practices verzamelen en publiceren. Heb jij of ken jij een best practice? Dien je BP via dit formulier in.

Zie hier onze publicatie waarin we 50 Best Practices uitlichten. Klik hier voor de Engelse versie.

Circulaire Economie Regiobijeenkomsten
Met De Groene Zaak trekken we het land door om ondernemend Nederland op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en voordelen van circulair ondernemen. Dit doen we door regiobijeenkomsten te organiseren, waarbij we koplopers uitnodigen om andere ondernemers te inspireren. Doel is om als koplopers meer bedrijven te activeren en zo de transitie naar een circulaire economie te versnellen. We hebben al een bezoek gebracht aan onder andere, Duiven, Haelen, Middelburg, Waalwijk en Den Haag. Komend jaar organiseren we bijeenkomst voor ondernemers o.a. in de regio van Tiel en Amersfoort. Wil je hier aan mee doen of denk je dat er in jouw regio behoefte is aan een bijeenkomst? Laat het ons weten! Stuur een email naar ise.van.den.hoogen@degroenezaak.com.

Ondersteuning op Maat
Heb je als bedrijf een ondersteuningsbehoefte in het realiseren van producten en diensten die bijdragen aan de circulaire economie? Dan helpen wij je graag verder op weg, met ondersteuning op maat. Laat het ons weten en wij sturen je het aanvraagformulier op.

Binnen het programma Nederland Circulair is er voor ondernemers nog veel meer te ontdekken:

Nederland circulair! wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Milieu en uitgevoerd door De Groene Zaak, Het Groene BreinMVO NederlandCircle EconomyClickNL DesignSustainable Finance Lab en RVO.nl.